
دوران بارداری، دورهای حساس و مهم در زندگی هر زن است که در آن سلامت مادر و جنین به شدت به رژیم غذایی و سبک زندگی او وابسته است. مصرف برخی خوراکیها در این دوران میتواند خطرات جدی برای سلامت جنین و مادر به همراه داشته باشد. در ادامه به بررسی ۱۰ غذا و نوشیدنی که در دوران بارداری باید از خوردن آنها اجتناب کرد یا به حداقل رساند میپردازیم.
1. غذاهای دریایی با جیوه بالا در بارداری مضر است
غذاهای دریایی میتوانند منبع خوبی از پروتئین باشند. اسیدهای چرب امگا 3 موجود در بسیاری از ماهیها میتواند به رشد مغز و چشم کودک شما کمک کند. اما برخی از ماهیها و صدفها دارای سطوحی از جیوه هستند که میتواند مضر باشد. جیوه بیش از حد میتواند بر سیستم عصبی، سیستم ایمنی و کلیههای کودک در حال رشد شما تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است باعث مشکلات جدی رشدی در کودکان شود که حتی در مقادیر کمتر نیز اثرات نامطلوب دارد.
هر چه ماهی بزرگتر و مسنتر باشد، احتمالاً جیوه بیشتری در آن وجود دارد. دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها به افراد باردار توصیه میکند که 8 تا 12 اونس (224 تا 336 گرم) غذای دریایی در هفته بخورند. یعنی 2 تا 3 وعده.
2. غذاهای دریایی خام، نیم پز یا آلوده در بارداری ضرر دارد
ماهیهای خام، به ویژه صدفها، در معرض خطر بالای حاوی باکتریها یا انگلهایی مانند نوروویروس، ویبریو، سالمونلا و لیستریا هستند. ماهیهای خام میتوانند در حین جابجایی، نگهداری و فرآوری آلوده شوند.
این نوع عفونتها میتوانند باعث کمآبی و ضعف در والدین شوند و برخی از آنها میتوانند از طریق جفت به کودک شما منتقل شوند، حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشید. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (Trusted SourceCDC)، آنها میتوانند خطر زایمان زودرس، از دست دادن بارداری، مرده زایی و سایر مشکلات جدی سلامتی را افزایش دهند.
CDC خاطرنشان میکند که احتمال ابتلا به عفونت لیستریا در دوران بارداری 10 برابر بیشتر از زمانهای دیگر است.

3. در دوران بارداری گوشت و مرغ نیم پز یا خام نخورید
در دوران بارداری، شما در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی ناشی از باکتری هستید. خوردن گوشت نیم پز یا خام نیز میتواند خطر ابتلا به عفونت از باکتریها یا انگلها از جمله توکسوپلاسما، ای کولی، لیستریا و سالمونلا را افزایش دهد.
نحوه واکنش بدن شما به مسمومیت غذایی در دوران بارداری ممکن است بدتر از زمانی باشد که باردار نبودید. اگرچه نادر است، اما مسمومیت غذایی ممکن است بر نوزاد نیز تاثیر بگذارد. برای پیشگیری از بیماریهای ناشی از غذا، تمام گوشتها و مرغها را قبل از خوردن کاملا بپزید.
4. تخم مرغ خام یا نیم پز نخورید
تخم مرغ خام میتواند حاوی باکتری سالمونلا باشد. علائم عفونت سالمونلا شامل تب، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده و اسهال است. همچنین ممکن است باعث ایجاد گرفتگی در رحم شود که به طور بالقوه منجر به زایمان زودرس یا مرده زایی میشود.
اطمینان حاصل کنید که همیشه تخم مرغها را به طور کامل بپزید یا از تخم مرغ پاستوریزه استفاده کنید. همچنین غذاهایی را که ممکن است با تخم مرغ خام یا نیمه پخته درست شوند، نخورید.
5. غذاهای فرآوری شده
غذاهای فرآوری شده دارای مواد مغذی کم و کالری، قند و چربیهای افزوده بالا هستند و ممکن است خطر افزایش وزن را بیشتر کنند.
در دوران بارداری، شما نیاز به دریافت کافی مواد مغذی مانند پروتئین، فولات، کولین و آهن دارید. همچنین، در حالی که افزایش وزن ضروری است، افزایش وزن اضافی میتواند خطر عوارض زایمان و چاقی دوران کودکی را افزایش دهد.
به وعدههای غذایی و میان وعدههایی که بر پروتئین، سبزیجات و میوهها، چربیهای سالم و کربوهیدراتهای غنی از فیبر مانند غلات کامل، لوبیا و سبزیجات نشاستهای تمرکز دارند، بچسبید.
6. از خوردن میوهها و سبزیجات شسته نشده بپرهیزید
سطح میوهها و سبزیجات شسته ممکن است به باکتریها و انگلهایی مانند توکسوپلاسما، ای کولای، سالمونلا و لیستریا آلوده باشد. آلودگی میتواند در هر زمانی در طول تولید، برداشت، پردازش، ذخیره سازی، حمل و نقل یا خرده فروشی رخ دهد.
توکسوپلاسما انگلی است که میتواند روی غذاهای گیاهی باقی بماند. اکثر مردم هیچ علامتی ندارند، اما انگل میتواند از جفت عبور کند و باعث از دست دادن بینایی و مشکلات یادگیری در آینده شود. در برخی موارد، آسیب شدید چشم یا مغز ممکن است در بدو تولد وجود داشته باشد.
برای به حداقل رساندن خطر عفونت، تمام میوهها و سبزیجات را به طور کامل با آب تمیز بشویید و یا آنها را بپزید.
7. در دوران بارداری از نوشیدن الکل بپرهیزید
در طول بارداری، الکل، خطر از دست دادن بارداری، مرده زایی و سندرم جنین الکل (FAS) را افزایش میدهد.
مصرف الکل در دوران بارداری میتواند به شدت بر رشد و سلامت جنین تاثیر منفی بگذارد. الکل با اختلال در اکسیژن رسانی و تغذیه مناسب جنین، مانع از رشد طبیعی بافتها و اندامها میشود و میتواند به آسیب دائمی مغز کودک منجر شود. هر چه میزان مصرف الکل مادر در دوران بارداری بیشتر باشد، احتمال بروز مشکلات جدی برای جنین نیز افزایش مییابد. از آنجایی که هیچ سطحی از الکل در دوران بارداری بی خطر نیست، بهتر است به طور کامل از آن اجتناب کنید.

8. مصرف کافئین زیاد برای جنین مضر است
قهوه، چای، نوشابه و کاکائو همگی حاوی کافئین هستند. تحقیقات مصرف زیاد کافئین را با خطر از دست دادن بارداری، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد و مشکلات مختلف رشد مرتبط دانستهاند. کافئین خیلی سریع جذب میشود و به راحتی وارد جفت میشود و ممکن است رشد کودک را محدود کند و باعث کاهش وزن هنگام تولد شود.
9. از خوردن لبنیات غیر پاستوریزه در بارداری اجتناب کنید
شیر خام و سایر محصولات لبنی غیر پاستوریزه میتوانند حاوی باکتریهای مضر منبع معتبر از جمله لیستریا و سالمونلا باشند. این باکتریها میتوانند باعث ایجاد طیف وسیعی از عفونتها شوند که معمولاً مسمومیت غذایی نامیده میشود. همه این عفونتها میتوانند عواقب تهدید کننده زندگی برای نوزاد متولد نشده داشته باشند.
پاستوریزه کردن میتواند هر گونه باکتری مضر را بدون تغییر ارزش غذایی محصولات از بین ببرد. برای کاهش خطر عفونت، فقط لبنیات پاستوریزه مصرف کنید.
10. جوانههای خام در بارداری مضر است
جوانههای خام از جمله یونجه، شبدر، تربچه و جوانه ماش در سالاد محبوب هستند. با این حال، محیط مرطوبی که دانهها برای شروع جوانه زدن نیاز دارند، برای رشد سالمونلا ایدهآل است و شستن آن تقریبا غیر ممکن است.
به همین دلیل، بهتر است از مصرف جوانههای خام بهکلی پرهیز کنید، اگرچه طبق گفته منبع معتبر FDA، مصرف جوانهها هنگام پختن بیخطر است.
فروشگاه ویارونه
بیشتر بدانید...
ویارونه فروشگاهی است که میتوانید به آسانی، انواع میوههای تازه و خارج از فصل را با توجه به مناطق تحت پوشش ما، سفارش دهید. تمام تلاشمان این است تا با بهترین کیفیت و در زمانی کوتاه سفارش شما را به دستتان برسانیم.



ویارونه فروشگاهی است که میتوانید به آسانی، انواع میوههای تازه و خارج از فصل را با توجه به مناطق تحت پوشش ما، سفارش دهید. تمام تلاشمان این است تا با بهترین کیفیت و در زمانی کوتاه سفارش شما را به دستتان برسانیم.
فروشگاه ویارونه
بیشتر بدانید...


